Visuele drone inspectie is een moderne en efficiënte methode om objecten en locaties te inspecteren die anders moeilijk bereikbaar zijn. Dankzij het gebruik van drones kan Aerial Intelligence snel en veilig grote gebieden scannen en gedetailleerde beelden vastleggen. Dit maakt het mogelijk om elk detail van een locatie of object te inspecteren en eventuele gebreken of defecten op te sporen.

Met visuele drone inspectie kunnen niet alleen gebouwen en infrastructuur worden geïnspecteerd, maar ook andere plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld windmolens, hoogspanningsmasten en bruggen snel en nauwkeurig worden geïnspecteerd. Maar ook andere assets en flora en fauna kunnen met behulp van drones worden geïnspecteerd. Dit biedt veel voordelen, aangezien het observeren van deze plekken voorheen veel meer moeite kostte en vaak handmatig moest worden uitgevoerd.

Door de hoge megapixel camera’s of camera’s met veel zoom die op drones worden geïnstalleerd, kunnen inspecteurs elk detail waarnemen en zo eventuele problemen vroegtijdig opsporen en oplossen. Dit maakt de inspecties zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Bovendien bieden de beelden die door drones worden vastgelegd ook de mogelijkheid om de inspecties achteraf uitvoerig te analyseren.

Toepassingen van visuele drone inspecties

In combinatie met drones kunnen visuele sensoren voor een grote hoeveelheid aan mogelijkheden worden ingezet.
Onderstaand worden kort een aantal van de meest voorkomende toepassingen uitgelicht.

Visuele drone inspectie hoogspanningsmast

Inspectie van hoogspanningsmasten

Drones zijn een belangrijk hulpmiddel geworden bij inspecties van hoogspanningsleidingen. Ze geven informatie waarmee belangrijke beslissingen genomen kunnen worden. Onze industriële RTK-drones zijn immuun voor interferentie, waardoor een veilige vlucht mogelijk is. Met zoomlenzen krijgen we een hoog detail van de hoogspanningslijn en al haar componenten, zoals dwarsbalken, fasegeleiders, isolatoren en (ontbrekende) bouten.

Windmolen inspectie

Inspectie van windturbines

Drone inspecties van windturbines zijn populair omdat ze veiliger en goedkoper zijn. Zo kunnen we bladinspecties uitvoeren tot wel 10 windmolens per dag. Aerial Intelligence kan inspecties uitvoeren en direct gedetailleerde beelden leveren om problemen te vinden. Wanneer gewenst worden de beelden uitvoerig geanalyseerd door experts uit de markt, waarmee we nauw samenwerken. Zo wordt er een gedetailleerd rapport opgeleverd en wordt u volledig ontzorgd. 

Bruginspectie drone

Inspectie van Bruggen

Met onze drones wordt het veilig en eenvoudig om problematische gebieden op bruggen te monitoren. Met onze hoge kwaliteit camera’s kunnen we snel problemen detecteren en de ernst van de schade beoordelen. Door het gebruik van drones kunnen we de inspecties sneller uitvoeren, met minder risico en kosten dan de traditionele methoden. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow en een betere bescherming van de bruggen.

Inspectie van gebouwen

Met behulp van visuele en thermische camera’s kunnen we efficiënt inspecties uitvoeren van daken en gevels van gebouwen. Hierdoor kunnen we snel defecten zoals (warmte)lekken, beschadigingen, metselwerk, corrosie, betonrot, scheuren en structurele problemen opsporen. Onze drones zijn in staat om bij moeilijk bereikbare plekken te komen, waardoor inspecties veiliger en efficiënter worden uitgevoerd.

Visuele drone inspectie spoorinfrastructuur

Inspectie van spoorinfrastructuur

Drone-inspecties verbeteren de veiligheid en efficiëntie van de spoorinfrastructuur doordat ze moeilijk bereikbare en gevaarlijke gebieden kunnen inspecteren zonder een buitendienststelling. Dit bespaart tijd en mankracht en levert gedetailleerde en nauwkeurige beelden op, waardoor minder personeel op het spoor nodig is en de veiligheid wordt verhoogd.

Drone waterbeheer

Waterbeheer

Wij zijn gespecialiseerd in het gebruik van drones voor beheer en monitoring van waterinfrastructuur zoals dijkinspectie, het onderhoud van assets, flora en fauna monitoring en nog veel meer. Onze geavanceerde drone-oplossingen bieden een grote meerwaarde voor waterschappen, waardoor het werk sneller, efficiënter en veiliger wordt uitgevoerd.

Meer info
Verkeersmonitoring drone

Verkeersmonitoring

Drones zijn de ideale tool bij het monitoren van verkeer en het bevorderen van verkeersveiligheid. Door drones in te zetten bij bijvoorbeeld scholen, kunnen verkeersrisico’s snel en effectief worden geïdentificeerd. Op drukke kruispunten kunnen drones verkeerspatronen en knelpunten analyseren om bij te dragen aan verbeterde verkeersplanning en -veiligheid. Het gebruik van artificiële intelligentie kan deze toepassingen versterken en helpen bij het identificeren van risicovolle situaties.

Broedvogelmonitoring

Broedvogelmonitoring

Regelmatig speuren we met onze drone voorzien van thermische & visuele camera naar broedende vogels. Bijvoorbeeld voordat het land gemaaid wordt, bepalen we de locatie van nesten, pullen en andere dieren zodat rondom deze locaties niet gemaaid wordt en de weidevogels veilig verder kunnen broeden. Waarom een drone hiervoor gebruiken? We zorgen voor nog minder verstoring, we zien méér vogels en kunnen ze nauwkeuriger opsporen ten opzichte van een reguliere inspectie.

Meer info
Inspectie dijken

Monitoring

Drones zijn een snelle en eenvoudige manier om te monitoren. In bovenstaand voorbeeld zie je een scheur in een dijk die we in kaart brachten met verschillende sensoren. Hierdoor kunnen we de groei van de scheur monitoren en bijsturen waar nodig. Door gebruik te maken van verschillende sensoren en hoeken zien we meer dan met het blote oog vanaf een dijk.

 

Pas een visuele drone inspectie toe in uw werkgebied

Dakinspectie | Bruggen | Volumemeting | Wegen | Spoor | Waterbeheer

Zonnepanelen | Hoogspanningmasten |
Windmolens

Gewasoptimalisatie | Bos- en Landbeheer | Veebeheer | Onderzoek

Assets Inspectie | 3D mapping | Thermische inspectie

Monitoring | Detectie | Kwel | Waterbeheer | Natuurbeheer

Verzekering | Beveiliging | Video & Fotografie | Custom

Visuele drone inspectie spoorinfrastructuur

De zes voordelen van AERIAL INTELLIGENCE

Met behulp van nauwkeurige positiebepaling behalen drones hoge accuraatheden

Grote hoeveelheden data worden in een korte tijd met een hoge efficiëntie ingewonnen

Door de hoge kwaliteit sensoren winnen we zeer gedetailleerde data in

De uitgevoerde vluchten kunnen repeterend uitgevoerd worden op exact dezelfde manier

Bijna alle gebruikte inspectietechnieken zijn contactloos, dit verhoogt de veiligheid

De data is voorzien van metadata waarmee problemen traceerbaar en aantoonbaar zijn