Infrastructuur

Aerial Intelligence biedt geavanceerde oplossingen voor het inspecteren van infrastructuur. Hiervoor gebruiken wij de modernste technologie en software. Door middel van onze drones, kunnen we moeilijk bereikbare plekken inspecteren zonder dat het werkterrein hoeft te worden gesloten. Dit betekent dat het werkterrein nog steeds operationeel kan zijn tijdens de inspectie, waardoor er geen vertraging opgelopen wordt.

De ingewonnen data worden beveiligd opgeslagen in ons klantenportaal, zodat ze toegankelijk zijn voor alle betrokkenen. Hierdoor kunnen zij de gegevens bekijken wanneer ze willen en ben je niet afhankelijk van fysieke documenten.

Drones zijn een goed alternatief voor traditionele methoden voor infrastructuurinspectie. Drones zijn vaak sneller en geven meer gedetailleerde beelden dan traditionele methoden. Bij het inzetten van drones worden alle bevindingen opgeslagen, waardoor er zo weinig mogelijk informatie verloren gaat en er verloop van tijd ook predictive maintenance kan worden toegepast.

Bruginspectie drone

Inspectie van Bruggen

Met onze drones wordt het veilig en eenvoudig om problematische gebieden op bruggen te monitoren. Met onze hoge kwaliteit camera’s kunnen we snel problemen detecteren en de ernst van de schade beoordelen. Door het gebruik van drones kunnen we de inspecties sneller uitvoeren, met minder risico en kosten dan de traditionele methoden. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow en een betere bescherming van de bruggen.

Inspectie van gebouwen

Met behulp van visuele en thermische camera’s kunnen we efficiënt inspecties uitvoeren van daken en gevels van gebouwen. Hierdoor kunnen we snel defecten zoals (warmte)lekken, beschadigingen, metselwerk, corrosie, betonrot, scheuren en structurele problemen opsporen. Onze drones zijn in staat om bij moeilijk bereikbare plekken te komen, waardoor inspecties veiliger en efficiënter worden uitgevoerd.

Visuele drone inspectie spoorinfrastructuur

Inspectie van spoorinfrastructuur

Drone-inspecties verbeteren de veiligheid en efficiëntie van de spoorinfrastructuur doordat ze moeilijk bereikbare en gevaarlijke gebieden kunnen inspecteren zonder een buitendienststelling. Dit bespaart tijd en mankracht en levert gedetailleerde en nauwkeurige beelden op, waardoor minder personeel op het spoor nodig is en de veiligheid wordt verhoogd. Tevens heeft Aerial Intelligence al meer dan 100 uur ervaring met het vliegen bij het spoor

Flora & Fauna Drone inspectie

Waterbeheer

Wij zijn gespecialiseerd in het gebruik van drones voor beheer en monitoring van waterinfrastructuur zoals dijkinspectie, het onderhoud van assets, flora en fauna monitoring en nog veel meer. Onze geavanceerde drone-oplossingen bieden een grote meerwaarde voor waterschappen, waardoor het werk sneller, efficiënter en veiliger wordt uitgevoerd.

Meer info
Verkeersmonitoring drone

Verkeersmonitoring

Drones zijn de ideale tool bij het monitoren van verkeer en het bevorderen van verkeersveiligheid. Door drones in te zetten bij bijvoorbeeld scholen, kunnen verkeersrisico’s snel en effectief worden geïdentificeerd. Op drukke kruispunten kunnen drones verkeerspatronen en knelpunten analyseren om bij te dragen aan verbeterde verkeersplanning en -veiligheid. Het gebruik van artificiële intelligentie kan deze toepassingen versterken en helpen bij het identificeren van risicovolle situaties.

Meer info
Kwel persoon

Kweldetectie in waterwegen

Kwel is (zuurstofloos) grondwater dat onder druk aan de oppervlakte uit de bodem komt. Vaak is het van belang om te weten hoeveel kwel er optreedt in een gebied, om zodoende de waterbalans hier op af te kunnen stemmen. Met behulp van een thermografische drone inspectie is kwel onder speciale omstandigheden te detecteren in (teen)sloten. Dit komt door een verschil in warmte tussen het oppervlaktewater en het kwelwater. Visueel is het erg lastig om de  hotspots te vinden en dat kost veel tijd.

Meer info

Drones in de bouw

Drones op de bouwplaats zijn een efficiënt, kosteneffectief hulpmiddel waarmee aannemers en grondontwikkelaars alle stadia van de bouwvoortgang, van planning tot voltooiing, effectief kunnen beheren. Onze eindproducten dragen bij aan een optimale planning en zorgen voor gedetailleerde informatie over de voortgang van het project. Of het project nu een industrieel gebouw, commercieel vastgoedcomplex of residentiële woningbouw is; onze drone inspectie diensten zullen elke hoek van uw project vastleggen met verschillende sensoren voor verschillende inzichten. 

Volumemeting

2D & 3D Mapping

Met behulp van technieken zoals LiDAR, RGB, infrarood en andere methoden kunnen we tot 200 hectare per dag in kaart brengen, tot een nauwkeurigheid van onder de 1cm per pixel. We kunnen deze gegevens gebruiken om nauwkeurige topografische kaarten, 3D modellen en volume berekeningen te maken. Hierdoor krijg jij meer inzicht in het terrein, kun je jouw ontwikkellocaties beter plannen en krijg je inzicht in actuele en precieze informatie.

Spoorweg inspectie met drone

Projectbeheer

Drones verbeteren de controle, voortgangsmonitoring en documentatie van bouwprojecten door middel van geavanceerde visualisatietools, luchtfoto’s en de mogelijkheid om assets van dichtbij te inspecteren. Dit biedt een uitgebreid beeld van het project en helpt bij het opsporen van problemen, waardoor tijd en geld bespaard wordt en er een visuele documentatie is van de voortgang wat op een veilige manier is ingewonnen.

Werkbus Aerial Intelligence

On-site inspectie

Het sturen van een team voor inspecties op uw bouwplaats kan niet alleen tijdrovend zijn, maar ook leiden tot gevaarlijke situaties. Drones kunnen worden ingezet om beelden en data te verzamelen van gebieden die moeilijk of gevaarlijk te bereiken zijn voor een bemand team. Hierdoor krijgt u een compleet beeld van de bouwplaats en de voortgang, en tegelijkertijd creëert je een veiligere omgeving voor jouw team.

De Voordelen

Zes redenen waarom een drone inspectie een meerwaarde is binnen infrastructuur & de bouw

Onze inspecties zijn een veilige vervanger van de reguliere inspecties.

We kunnen in detail afwijkingen in beeld brengen en kwalificeren.

De portemonee wil ook wat! Deze inspectie bespaard veel manuren dus is erg voordelig.

Alle defecten zijn geogerefereerd en zijn dus altijd terug te vinden.

De techniek is makkelijk schaalbaar naar aanleiding van uw wensen.

Door de tijd heen kunnen we exact dezelfde monitoring simpel herhalen.

Hoe gaan we te werk?

Vlucht

voorbereiden

Data

verzamelen

Data

verwerken

Analyseren &

rapporteren