Industrie

Traditionele inspecties van moeilijk bereikbare gebieden waren altijd een uitdaging. Ze waren duur, tijdrovend en soms zelfs onmogelijk. Maar gelukkig hebben de ontwikkelingen in drone technologie hier verandering in gebracht. Nu kunnen we gebruik maken van hoogwaardige camera’s die real-time beelden bieden voor directe analyse, terwijl we veilig op de grond blijven. Bovendien kunnen we met infraroodtechnologie problemen opsporen die met het blote oog onzichtbaar zijn.

Dankzij deze onbemande luchtvoertuigen (UAV’s) kunnen we de status van een industriële asset snel en veilig checken. Drones leveren betere onderhouds- en beslissingsgegevens om downtime te voorkomen en de naleving van de regelgeving te verbeteren. Hierdoor kan de industrie efficiënter en veiliger werken. Kortom; een ideale tool om defecten, lekkages en corrosieproblemen op te sporen.

Afvalverbrandingsoven

Industriële installaties (indoor)

Een indoor drone inspectie is een methode waarbij een drone wordt ingezet om binnenruimtes te inspecteren. Dit wordt gebruikt voor inspecties van gebouwen, fabrieken of infrastructuur. Het is een veilige en efficiënte manier om locaties te inspecteren zonder dat er mensen in gevaar gebracht worden. Bovendien kan een drone met een camera op afstand beelden verzamelen die anders moeilijk of zelfs onmogelijk te verkrijgen zijn.

Industriële assets - outdoor - missende bouten

Industriële installaties (outdoor)

Onze drones zorgen voor een veilige en gemakkelijke monitoring van probleemgebieden bij industriële installaties. Een voorbeeld hiervan zijn visuele inspecties van flare stacks, schoorstenen of afvalverbrandingsovens. Met onze 30x camerazoomfunctie kunnen we de assets snel en effectief inspecteren. Er wordt data ingewonnen om jullie te helpen gemakkelijk de schadeniveaus te kunnen beoordelen.

Gasdetectie

Gasdetectie

Bij gasdetectie wordt een drone met sensor ingezet om gaslekken te detecteren, bijvoorbeeld methaan (CH4). Drones met gasdetectie sensoren kunnen zowel grotere gebieden afdekken als specifieke locaties inspecteren. Dit maakt het een efficiënte en veilige manier om gaslekken op te sporen. Hierdoor is het mogelijk om gaslekken snel en veilig op te sporen, wat kan bijdragen aan een hogere veiligheid en besparingen op kosten.

Meer info
Volumemeting

2D&3D Mapping

Met behulp van technieken zoals LiDAR, RGB, infrarood en andere methoden kunnen we tot 200 hectare per dag in kaart brengen, tot een nauwkeurigheid van onder de 1cm per pixel. We kunnen deze gegevens gebruiken om nauwkeurige topografische kaarten, 3D modellen en volume berekeningen te maken. Hierdoor krijg jij meer inzicht in het terrein, kun je jouw ontwikkellocaties beter plannen en krijg je inzicht in actuele en precieze informatie.

De Voordelen

Zes redenen waarom een drone inspectie een meerwaarde zijn voor uw industriële assets.

Onze inspecties zijn een veilige vervanger van de reguliere inspecties.

We kunnen in detail afwijkingen in beeld brengen en kwalificeren.

De portemonee wil ook wat! Deze inspectie bespaard veel manuren dus is erg voordelig.

Alle defecten zijn geogerefereerd en zijn dus altijd terug te vinden.

De techniek is makkelijk schaalbaar naar aanleiding van uw wensen.

Door de tijd heen kunnen we exact dezelfde monitoring simpel herhalen.

Hoe gaan we te werk?

Vlucht

voorbereiden

Data

verzamelen

Data

verwerken

Analyseren &

rapporteren