Vanmorgen zijn we met Aerial Intelligence de dag gestart met het opsporen van nesten van weidevogels, voordat er gemaaid wordt. Met behulp van een drone voorzien van thermische – en zoomcamera vliegen we het gebied vlakdekkend af waarna we de bevindingen real-time doorsturen naar de boer die het perceel direct maait. Zo weet hij welke paden er juist wél en niet gemaaid moeten worden, ter bescherming van de weidevogels.

Hierdoor kan er vroeg in het seizoen gemaaid worden waardoor verschraling van het gebied mogelijk is wat ook de flora ten goede komt. Tevens is de verstoring minimaal – vergeleken met traditioneel het veld in lopen – én is de kans het grootst dat we alle aanwezige nestjes vinden en beschermen! Een win-winsituatie dus voor flora&fauna.

Een fijne morgen in een prachtig natuurgebied van Nederland. Dankjewel Waternet voor deze mooie en dankbare opdracht, een voorbeeld voor velen!

Vanmorgen zijn we met Aerial Intelligence de dag gestart met het opsporen van nesten van weidevogels, voordat er gemaaid wordt. Met behulp van een drone voorzien van thermische – en zoomcamera vliegen we het gebied vlakdekkend af waarna we de bevindingen real-time doorsturen naar de boer die het perceel direct maait. Zo weet hij welke […]

Tags: maaibeheer / Thermografie / weidevogels