Energie

De uitvoering van inspecties binnen de energiesector kan veel tijd en geld kosten. Met drones kunnen we snel en efficiënt inspecties uitvoeren binnen de energie-industrie. Hierdoor besparen we tijd en geld en kunnen we potentiële problemen snel identificeren. We kunnen schade aan nagenoeg alle assets, van windturbines tot zonnepanelen, opsporen en afwijkingen en schade snel lokaliseren.

We hebben de meest voorkomende toepassingen van drones in de energiesector geïdentificeerd om jou te helpen beslissen of ze voordelen bieden voor jullie bedrijf. 

Inspectie van Zonnepanelen

Wij voeren voor de Inspectieregeling Scope 12 gecertificeerd thermografisch onderzoek uit. Een zonnepanelen inspectie is een systematische thermische en visuele inspectie van een PV-installatie waarbij temperatuurverschillen in kaart gebracht worden om de mogelijke defecten aan te tonen. Door deze inspectie uit te voeren met een drone wordt er zeer efficiënt erg nauwkeurige data ingewonnen en geanalyseerd.

Meer info
Visuele drone inspectie hoogspanningsmast

Inspectie van hoogspanningsmasten

Drones zijn een belangrijk hulpmiddel geworden bij inspecties van hoogspanningsleidingen. Ze geven informatie waarmee belangrijke beslissingen genomen kunnen worden. Onze industriële RTK-drones zijn immuun voor interferentie, waardoor een veilige vlucht mogelijk is. Met zoomlenzen krijgen we een hoog detail van de hoogspanningslijn en al haar componenten, zoals dwarsbalken, fasegeleiders, isolatoren en (ontbrekende) bouten.

Windmolen inspectie

Inspectie van windturbines

Drone inspecties van windturbines zijn populair omdat ze veiliger en goedkoper zijn. Zo kunnen we bladinspecties uitvoeren tot wel 10 windmolens per dag. Aerial Intelligence kan inspecties uitvoeren en direct gedetailleerde beelden leveren om problemen te vinden. Wanneer gewenst worden de beelden uitvoerig geanalyseerd door experts uit de markt, waarmee we nauw samenwerken. Zo wordt er een gedetailleerd rapport opgeleverd en wordt u volledig ontzorgd. 

De Voordelen

Zes redenen waarom een drone inspectie een meerwaarde zijn voor uw energie assets.

Onze inspecties zijn een veilige vervanger van de reguliere inspecties.

We kunnen in detail afwijkingen in beeld brengen en kwalificeren.

De portemonee wil ook wat! Deze inspectie bespaard veel manuren dus is erg voordelig.

Alle defecten zijn geogerefereerd en zijn dus altijd terug te vinden.

De techniek is makkelijk schaalbaar naar aanleiding van uw wensen.

Door de tijd heen kunnen we exact dezelfde monitoring simpel herhalen.

Hoe gaan we te werk?

Vlucht

voorbereiden

Data

verzamelen

Data

verwerken

Analyseren &

rapporteren