Energie

De uitvoering van inspecties binnen de energie sector kan veel tijd en geld kosten. Met drones kunnen we snel en efficiënt inspecties uitvoeren binnen de energie-industrie. Hierdoor besparen we tijd en geld en kunnen we potentiële problemen snel identificeren. We kunnen schade aan alles, van windturbines tot zonnepanelen, snel opsporen en afwijkingen en schade snel lokaliseren.

We hebben ook enkele van de meest voorkomende gebruiksscenario’s in de energiesector geïdentificeerd om u te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de voordelen van drones voor uw bedrijf.

Inspectie van Zonnepanelen

Wij voeren voor de Inspectieregeling Scope 12 gecertificeerd thermografisch onderzoek uit. Een zonnepanelen inspectie is een systematische thermische en visuele inspectie van een PV-installatie waarbij temperatuurverschillen in kaart gebracht worden om de mogelijke defecten aan te tonen. Door deze inspectie uit te voeren met een drone wordt er zeer efficiënt erg nauwkeurige data ingewonnen en geanalyseerd.

Meer info
Hoogspanningsmast
Inspectie van hoogspanningsmasten

Drones zijn een belangrijk hulpmiddel geworden bij inspecties van hoogspanningsleidingen. Ze geven informatie waarmee belangrijke beslissingen genomen kunnen worden. Onze industriële RTK-drones zijn immuun voor interferentie, waardoor een veilige vlucht mogelijk is. Met zoomlenzen krijgen we een hoog detail van de hoogspanningslijn en al haar componenten, zoals dwarsbalken, fasegeleiders, isolatoren en ontbrekende bouten.

Inspectie van windturbines

Drone inspecties van windturbines zijn populair omdat ze veiliger zijn en kosten besparen. Aerial Intelligence is uitgerust om windturbines live te inspecteren en onmiddellijk high-definition beelden en videobeelden te leveren om problemen te identificeren. Verbeter het bestaande onderhoud en voorkom kostbare uitvaltijd door fouten te detecteren door vandaag nog je windturbine inspectie te boeken.

De Voordelen

Zes redenen waarom een thermische, visuele en multispectrale inspectie een meerwaarde zijn voor uw flora- en faunabeheer.

Onze inspecties zijn een veilige vervanger van de reguliere inspecties.

We kunnen in detail afwijkingen in beeld brengen en kwalificeren.

De portemonee wil ook wat! Deze inspectie bespaard veel manuren dus is erg voordelig.

Alle defecten zijn geogerefereerd en zijn dus altijd terug te vinden.

De techniek is makkelijk schaalbaar naar aanleiding van uw wensen.

Door de tijd heen kunnen we exact dezelfde monitoring simpel herhalen.

Hoe gaan we te werk?

Vlucht

voorbereiden

Data

verzamelen

Data

verwerken

Analyseren &

rapporteren