Drone inspectie van de luchtverkeersleiding toren West

Schiphol drone inspectie

Een drone inspectie naast de taxibaan op Schiphol? Dat kan echt niet!

Jaren geleden was bovenstaande zin zeker waarheid, maar afgelopen week hebben we met Aerial Intelligence in opdracht van Mourik een bouwkundige drone inspectie van de luchtverkeersleiding toren West mogen uitvoeren voor LVNL. Met een goede voorbereiding is er veel mogelijk! Na een zeer uitgebreide (vlucht)voorbereiding en heldere afstemming met alle betrokkenen zoals LVNL Operations, ATC, Koninklijke Marechaussee en anderen, plus een clearance van de Tower Supervisor op zak stonden alle seinen op groen!

We stonden pal naast de Polderbaan waar de grote kisten aan de andere kant van het hek voorbij kwamen taxiën richting de runway. Tim Burgmeijer als camera operator en Nick als piloot. Frans Janssen assisteerde ons en stond in directe verbinding via tweezijdig radioverkeer met Air Traffic Control, die zich boven in de toren bevinden. De bouwkundig expert van Mourik keek live mee op het scherm om de bouwkundige staat te beoordelen.

Mourik en LVNL, heel erg bedankt voor deze mooie opdracht op deze prachtige locatie. Op naar nog meer veilige, professionele dronevluchten op complexe locaties!

Contact

Dagelijks vliegen wij op een veilige manier bij complexe locaties in en buiten Nederland, zoals bij vliegvelden, treinsporen, in havengebied en meer. Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een gesprek of een bak koffie