Onze diensten

Aerial Intelligence is een bedrijf met expertise in een breed scala aan dronetoepassingen. Hieronder ziet u onze verschillende diensten, maar er zijn nog vele andere toepassingen mogelijk. Hierbij willen wij u natuurlijk graag ondersteunen en denken we graag met u mee!
Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Soorten sensoren

Een drone is slechts een middel om een sensor de lucht in te krijgen. Voor de verschillende toepassingen maken we gebruik van verschillende sensoren. Wanneer we niet met een standaard sensor uit de voeten kunnen, dan bieden we de mogelijkheid om in overleg een maatwerk oplossing te realiseren die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Diensten

3D modeling

Drone Surveying & Mapping

Drones zijn uitstekend instrumenten voor het genereren van geodata. Hierbij worden verschillende sensoren gebruikt zoals RGB, Lidar en Multispectraal. Door gespecialiseerde software te gebruiken, kunnen we diverse eindproducten leveren die naadloos integreren met GIS, CAD en BIM-systemen. De resulterende geodata ondersteunt diverse toepassingen, zoals landmeetkundige en karteringsdiensten voor terrein- en gebouw eigenschappen, evenals planning, ontwikkeling en inspectie van infrastructurele projecten. Bovendien faciliteert deze aanpak het meten en monitoren van gebieden, wat cruciaal is voor het volgen en analyseren van landschaps- en ecologische veranderingen, waaronder het detecteren van plantensoorten en het uitvoeren van volume- en hoogtemetingen voor projecten zoals dijkversterking. Drone surveying & mapping bied een effectieve en veelzijdige methode om betrouwbare geodata vast te leggen en diverse werkgebieden te ondersteunen.

Lees meer
Kwel persoon

Thermografische inspectie

Door middel van het meten van relatieve temperatuurverschillen met een thermische camera kunnen deze temperatuur verschillen zichtbaar worden. Hierdoor kunnen verschillende soorten schades aan uw asset of gebouw worden opgespoord die niet zichtbaar zijn voor het blote oog, zoals vochtproblemen, warmtelekken en isolatieproblemen. Thermische camera’s zijn niet alleen nuttig voor het inspecteren van assets & gebouwen, maar ook voor het opsporen van defecte zonnepanelen en het opsorren & tellen van dieren, bijvoorbeeld voor het opsporen van weidevogelnesten. Door het gebruik van thermische inspecties kunnen problemen snel worden geïdentificeerd, wat uiteindelijk zorgt voor een efficiëntere en effectievere aanpak van de problemen.

Lees meer
Industriële assets - outdoor - missende bouten

Visuele inspectie

Visuele drone inspectie is een efficiënte methode om objecten en locaties te inspecteren die anders moeilijk bereikbaar zijn. Dankzij het gebruik van drones kunnen inspecteurs snel en veilig grote gebieden scannen en assets gedetailleerd in beelden brengen. Met visuele drone inspectie kunnen niet alleen gebouwen en infrastructuur worden geïnspecteerd, maar ook andere plekken die moeilijk bereikbaar zijn, zoals windmolens, hoogspanningsmasten en bruggen. Ook flora en fauna kunnen met behulp van drones worden geïnspecteerd.

Lees meer
Gasdetectie

Gasdetectie

Gasdetectie met een drone is een innovatieve methode om snel en veilig gassen zoals methaan te detecteren en in te meten. Met behulp van gespecialiseerde gasdetectie sensoren kan de drone nauwkeurig gaslekken opsporen en in kaart brengen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij de inspectie van methaan lekken op een vuilstort, pijpleidingen en risico gebieden. Door gebruik te maken van een drone voor gasdetectie, wordt de veiligheid van het personeel verhoogd en worden risicovolle situaties voorkomen. Bovendien kunnen de gegevens die met de drone worden verzameld, worden gebruikt om preventieve maatregelen te nemen en de veiligheid op de lange termijn te verbeteren.

Lees meer
NDVI - Exclosure

Multispectrale inspectie

Multispectrale inspecties met behulp van drones bieden een effectieve methode voor bijvoorbeeld het monitoren van vegetatie en gewassen. Door gebruik te maken van speciale camera’s die meerdere golflengten van licht kunnen detecteren, kan de gezondheid van gewassen worden gemeten en kunnen problemen worden geïdentificeerd. Normalized Difference Vegetation Index (NDVI)-metingen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het identificeren van onder- of overbewatering, stress door hitte of koude, ziekten en plagen. Met multispectrale beelden kunnen ook andere toepassingen worden ondersteund, zoals het monitoren van milieuvervuiling en het evalueren van de effectiviteit van landbouwbehandelingen.

Afvalverbrandingsoven

Inspectie moeilijk bereikbare plekken

Het gebruik van drones biedt een veilige en efficiënte manier om moeilijk bereikbare plekken zoals verbrandingsovens en opslagtanks te inspecteren. Door middel van verschillende sensoren kan de drone gedetailleerde beelden maken en metingen uitvoeren op deze locaties. Dit bespaart tijd en kosten en vermindert de risico’s die gepaard gaan met handmatige inspecties. Drones kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om corrosie, slijtage en andere potentiële defecten te identificeren die moeilijk bereikbaar zijn. Daarnaast kunnen drones worden gebruikt om de locatie en toegankelijkheid van de objecten te bepalen, waardoor er beter gepland kan worden voor toekomstig onderhoud en reparatie. Het gebruik van drones zorgt dus voor een veilige, efficiënte en nauwkeurige inspectie van deze moeilijk bereikbare locaties.

Magnetometer drone

Magnetometer drone

Het gebruik van een drone met een magnetometer biedt een efficiënte methode voor het opsporen van bijvoorbeeld pijpleidingen. Door de magnetometer aan boord van de drone kunnen magnetische anomalieën worden gedetecteerd die worden veroorzaakt door ondergrondse pijpleidingen/objecten. Deze technologie is bijzonder waardevol voor het inspecteren  in afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden, en biedt een veilige en kosteneffectieve oplossing voor het opsporen van verborgen infrastructuur. De gegevens die worden verzameld door de drone kunnen vervolgens worden geanalyseerd om de exacte locatie (xy z) en bijvoorbeeld het traject van de pijpleidingen in kaart te brengen.

Events & Marketing

Een drone is een geweldige tool voor marketing en events vanwege de unieke en cinematische beelden die het kan vastleggen vanuit verschillende hoeken en perspectieven. Bovendien biedt een drone flexibiliteit en mobiliteit bij het vastleggen van beelden, wat het mogelijk maakt om beelden vast te leggen vanuit hoeken wat voorheen niet mogelijk was. Tot slot kan het gebruik van drones helpen om het merk van een organisatie te versterken door het creëren van unieke en opvallende content voor marketingcampagnes.

Gasdetectie Aerial Intelligence

Drone Consulting

Wij bieden drone consulting services aan bedrijven en organisaties die willen profiteren van de voordelen van drones. Onze ervaren consultants helpen klanten bij het bepalen van de juiste drone-oplossing voor hun specifieke behoeften en budget. We bieden op maat gemaakte strategieën en plannen voor het integreren van drones in bedrijfsactiviteiten. Onze diensten omvatten ook advies over regelgeving en veiligheidsprocedures voor het gebruik van drones. We bieden trainingen voor drone pilots en helpen klanten bij het verkrijgen van de juiste certificeringen. Ten slotte bieden we ook technische ondersteuning en diensten voor het onderhoud en de reparatie van drones..

Sensoren

Voor de verschillende toepassingen maken we gebruik van verschillende sensoren. Wanneer we niet met een standaard sensor uit de voeten kunnen, dan bieden we de mogelijkheid om in overleg een maatwerk oplossing te realiseren die voldoet aan uw specifieke behoeften

RGB

Thermisch

MULTISPECTRAAL

Gasmeter

Gasdetectie

Lidar

Hoe gaan we te werk?

Vlucht

voorbereiden

Data

verzamelen

Data

verwerken

Analyseren &

rapporteren

Drones in uw industrie

Dakinspectie | Bruggen | Volumemeting | Wegen | Spoor | Waterbeheer

Zonnepanelen | Hoogspanningmasten |
Windmolens

Gewasoptimalisatie | Bos- en Landbeheer | Veebeheer | Onderzoek

Assets Inspectie | 3D mapping | Thermische inspectie

Monitoring | Detectie | Kwel | Waterbeheer | Natuurbeheer

Verzekering | Beveiliging | Video & Fotografie | Custom